×
Menu

Roller Derby rulleskøjter

  Filter
Mærker
Sko størrelse

Værd at vide

Hvis du skal bruge side-by-side rulleskøjter til roller derby, er du kommet til den rigtige side. Nogle af rulleskøjterne er specielt egnede til roller derby, mens andre lige så godt kan bruges til dans eller fitness.

Hvad adskiller roller derby side-by-side rulleskøjter fra almindelige rulleskøjter?

Roller derby rulleskøjter er side-by-side rulleskøjter med lav støvle. Den lave støvle gør, at du ikke får meget ankelstøtte, men til gengæld meget fleksibilitet. Roller derby rulleskøjter har en støvle, der er lavet enten af læder, kunstlæder eller nylon. Stelet er af nylon eller aluminium. Rulleskøjter af denne type er generelt velegnede til derby, men også til dans, jam art og fitness.

Læs beskrivelsen af de enkelte rulleskøjter for at finde ud af, om de er specifikt designet til rollerderby eller om de er til alment brug.

Hvad er roller derby?

Roller derby er en amerikansk sport, der blev udbredt i 1930’erne og 1940’erne. Oprindeligt var sporten udformet som et løb, hvor to hold konkurrerede mod hinanden. Men allerede i 1930’erne udvikledes den sig til en kontaktsport, som den også er i dag. Tidligere blev rollerderby både spillet af mænd og kvinder, og selvom der er nogle få rollerderby-hold med mænd, så er det i dag hovedsageligt en sport, der bliver spillet af kvinder.

I roller derby har man to hold med 5 spillere på hver. Hvert hold udvælger en jammer, som er den scorende spiller. De andre 4 spillere er blokere.

Roller derby er også en underholdningssport, og det kommer til udtryk i forskellige områder. Deltagerne har som regel et roller derby navn, der f.eks. kan være et ordspil over et kendt navn eller et kendt fænomen. Nogle bruger endda navnet til at skabe et alterego, som de spiller, mens de er på banen. Turneringerne bliver ofte også navngivet med et ordspil.

Husk, at når du spiller roller derby, skal du bruge sikkerhedsudstyr såsom hjelm, håndledsbeskyttere, albuebeskyttere, knæbeskyttere og tandbeskyttere.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser