×
Menu

Race BMX headset

  Filter
Farver
Mærker
Headset-type
Starnut
Kompression Bolt

Et Race BMX headset er mere end bare kuglelejere

For at dreje styret frit på en race bmx, skal du bruge et BMX headset. Et BMX headset består af kuglelejere, en c-ring og en top cap. I nogle tilfælde er der inkluderet headset spacers. Dette vil altid være nævnt i produktets specifikationer. Nogle cykler og stel kommer med et integrated headset, som formindsker højden og giver et renere look.

Skal jeg vælge et forseglet eller lukket BMX headset?

Den vigtigste del på et BMX headset er kuglelejerne. Et BMX headset kommer typisk med enten forseglede eller lukkede kuglelejere. Den vigtige forskel på de to er, at forseglede lejere ikke kan åbnes og gøres rene, men eftersom de er forseglede, bliver typisk ikke nødvendigt at gøre dem rene.

Lukkede kuglelejere kan derimod åbnes og renses ved at fjerne gummi skjoldene.

Smør dit BMX headset med godt fedt

Når du udskifter dit BMX headset, anbefaler vi at du giver de nye dele noget fedt. Det vil gøre rengøring og udskiftning lettere næste gang. Det er især vigtigt at anvende fedt hvis du ejer et lukket BMX headset, hvor du gerne vil have let adgang til at rense eller udskifte kuglelejerne.

Hold det stramt

Vi anbefaler at stramme dit BMX headset engang i mellem. Et løst headset er normalt, men kan let ordnes meget hurtigt. Værktøjet du skal bruge afhænger af BMX cyklens frempind og headset, men en 6mm unbrakonøgle er det mest almindelige.

Start med at løsne boltene på hver side af frempinden. Din frempind burde ny rotere frit. Derefter strammer du din compression bolt. Start med at stramme compressions bolten langsomt, for at fjerne slør. Ryk styret frem og tilbage for at tjekke om sløret er væk. Når du har fjernet alt sløret, stram da boltene på frempinden og du er klar til at køre.

Pas på du ikke overstrammer headsettet - Et headset skal kunne dreje.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser