×
Menu

Reservedele til freeskates

Hvilke reservedele skal jeg bruge til mine freeskates?

Freeskates, også kendt som urban skates eller freestyle skates, er en fantastisk måde at komme omkring i byen på, men freeskates egner sig også til at blive brugt i skateparken. Jo mere tid du bruger på dine rulleskøjter, jo mere vil de forskellige dele blive slidt og trænge til udskiftning. Det anbefales, at du tjekker op på de forskellige dele på dine freeskates efter hver session.

Freeskatehjul samt frames og kuglelejer, spænder og liners kan have en negativ indflydelse på din skating. Det er altid godt at have nogle nye reservedele klar, hvis dine nuværende dele skulle gå i stykker.

Hvornår er det tid til at skifte de forskellige dele på freeskates?

Hvornår det er tid til at skifte enkelte dele på dine freeskates, afhænger af hvor meget du skater. Du bør altid holde øje med standen på de forskellige dele på dine freeskates.

Hjul og kuglelejer

Freestyle rulleskøjtehjul bliver slidt forskelligt alt afhængig af deres hårdhed, og hvor ofte de bliver brugt. Du bør aldrig vente for længe med at skifte dine freeskatehjul, da de kan blive sværere at styre, hvis de bliver alt for slidte. Kuglelejerne er nok de mest sarte dele på dine rulleskøjter, men hvis du sørger for at rengøre dem ofte, og holder snavs og skidt på afstand, kan de holde i mange år. Når de ikke længere ruller frit, og du oplever, at de giver mere friktion end tidligere, er det på tide at skifte dem.

Liners og spænder

Freeskate liners slides hurtigere end selve støvlen, da de er lavet i et blødere materiale. Det er en god idé at bruge en antibakteriel spray til at undgå dannelser af bakterier og svamp. Spænderne har stor betydning for din generelle stabilitet, når du står på skøjter. Normalt holder de meget længe, men de kan gå i stykker, hvis de er slidte eller meget gamle, og det kompromitterer din sikkerhed, når du skater.

Bremser

Hvis du bruger bremser på dine freeskates, så husk, at bremseklodserne hurtigt kan blive slidte. Slitagen på dine bremseklodser afhænger af underlaget, din vægt og af hvor ofte du skater. Husk, at det er en god idé at tjekke din bremse ofte, så du kan holde øje med, hvornår det er tid til at skifte bremseklodserne.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser