×
Menu

Alpin skistøvler

Værd at vide

Sådan vælger du de bedste skistøvler

Ubehagelige skistøvler er helt sikkert noget som vil forhindre mange nye skiløbere i at vende tilbage til sporten.

Risikoen for at ende op med et par ubehagelige skistøvler er altid til stede hvis du vælger at leje et par støvler hos et skisportscenter. Derfor er den bedste løsning at købe dig et par alpin skistøvler før du tager afsted på skiferie.

I denne kategori vil du finde et bredt udvalg af alpin skistøvler til både begynderen og den mere øvede skiløber.

Støvler til begyndere er ofte karakteriseret ved at være en smule mere fleksible og med en mere rummelig pasform samt en mere fremadrettet flex end støvler til øvede der kræver en mere stiv støvle for mere kontrol.

Mindre dyre skistøvler er ofte baseret på et mærkes flagship-model, men med en mere rummelig pasform der giver mere komfort. Det er hovedårsagen til at en førstegangs-skiløber ikke skal gå efter et mærkes flagship-model siden det kan gå hen og give en dårlig oplevelse samt ømme fødder.

Skistøvler flex - Hvad er det?

Når du kigger vores forskellige alpin skistøvler igennem, bemærker du muligvis udtrykket "flex". Flexen på en skistøvle er en måde hvorpå man måler hvor fleksibel et bestemt sæt skistøvler er. En tommefingerregel er at jo højere et flex, desto mere øvet en skiløber henvender de sig til.

Udover det er der forskel på anbefalinger af flex til henholdsvis mænd og kvinder.

Anbefalet flex: herre skistøvler

  • Begynder: 60-80
  • Let øvet: 80-100
  • Øvet: 110+

Anbefalet flex: dame skistøvler

  • Begynder: 50-60
  • Let øvet: 60-85
  • Øvet: 85+
SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser