Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Alpinski

Forskellige typer alpinski

Når du skal købe et par alpinski, er det vigtigt, at du har overvejet, hvilken disciplin indenfor skiløb du kommer til at dyrke mest. Ski deles op i seks kategorier baseret på deres design, som er skabt specifikt til bestemte sneforhold og terræner. De seks kategorier er all-mountain ski, piste ski, race ski, freeride ski, freestyle ski og touring ski. Ski til børn hører til en kategori for sig, da de er designet til at passe til barnets fysik. De er generelt lettere, kortere og nemme at lære på.

Hvilke ski bør jeg købe?

De mest populære typer ski er all-mountain ski og piste ski. De bliver ofte kaldt for carving ski, og de er skabt til at yde deres bedste, når du befinder dig på skisportsstedernes afmærkede pister (on-piste). All-mountain ski er en anelse mere alsidige end piste ski, da de kan håndtere mere varierede sneforhold, og lidt off-piste skiløb.

Freestyle ski henvender sig til dem, der kan lide at bruge deres tid off-piste og i ny sne, mens freestyle ski - også kendt som twintip ski - er bygget til tricks og stunts i sneparker. Race ski er en kategori, der omfatter slalomski og storslalomski, som er bygget til høj fart på slalom- og storslalombaner. Touring er en type off-piste ski, som er lette, fordi en stor del af disciplinen går ud på at klatre op ad bjergsider. Specielle bindinger til touring samt klatreskind hjælper udøverne med at klatre op ad bjergsiderne, så de kan stå på ski ned ad bjergene i helt frisk og uberørt sne.

Hvis du gerne vil vide mere om valg af ski, kan du gå på opdagelse i vores guides Køb af ski som nybegynder / Køb af ski for erfarne skiløbere / Køb af ski til børn.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser