×
Menu

Køb af alpin skibindinger

Hvad er alpin skibindinger?

Det er ganske enkelt dét, der fastholder forbindelsen mellem dig og dine ski. Der er forskel på forskellige typer bindinger - alpin, telemark eller touring. Her vil vi fortælle om alpin skibindinger som er monteret på pist, all mountain, race, freestyle og freeride ski. Typen af bindinger du bruger, er ofte bestemt af den stil du kører samt dit erfaringsniveau.

Delene i en alpinbinding

Alle alpinbindinger er lavet af to grunddele - tåstykket og hælstykket. På begge disse dele, finder du DIN-systemet, som har til opgave at løsne dine bindinger, når du falder. Du kan finde mere omkring DIN, samt hvordan du beregner din DIN værdi - tjek vores DIN calculator.

Tåstykket af din binding har også en anti-friktionsplade /anti-friction device (AFD) og horisontale vinger. Vingerne skal løsne dine støvler fra bindingen sidelæns, for at man undgår forstuvninger.

Hælstykket har et vertikalt løsningssystem som forebygger forvridninger og skader ved forlæns fald. Derudover har hælstykket også en bremse der kaldes en stopper. Bremsen sikrer at dine ski ikke glider hele vejen ned i dalen, eller rammer andre skiløbere på vejen, i tilfælde af at du skulle falde og dine bindinger løsnes. Alle skisportssteder kræver, at man har et bremsesystem på sine ski. Bremserne hjælper dig ligeledes med at holde skiene sammen, når du transportere dem. Når du klikker dine skistøvler ned i bindingerne, løfter bremsen sig og du er klar til at komme afsted.

Typer af alpin skibindinger

Den største forskel på alpin skibindinger, er den måde de er monteret på skiene. Du kan enten have dine alpin bindinger forudmonteret af producenten, hvilket betyder at de allerede har en optimal forudindstilling, eller du kan købe dem separat. Hvis bindinger allerede er monteret, er der to muligheder - track mounted eller drill mounted.

Track mounted

Track-mountede bindinger er monteret til en plade/track, der er boret fast på skiene af producenten. Så skal du bare vælge de bindinger der matcher pladen, og glide dem på plads.

Fordelen ved track-mountede bindinger er at producenten vælger de optimale plader, så du kan få den bedste ydeevne ud af dine ski. En anden fordel er at disse skibindinger er lette at justere og genjustere, hvis du vil låne dine ski til en ven.

Drill mounted

Drill mountede bindinger er boret direkte på skiene uden nogen ekstra trackplade. Det bør blive gjort af professionelle og ikke derhjemme, da det er nødvendigt at bruge specialværktøj til dette. Da disse bindinger er boret og limet direkte til skiene, kan du typisk ikke justere længden så meget som på track monterede bindinger. De passer hovedsageligt den specifikke skiløbers støvlelængde.

Fordelene ved denne type montering er, at du kan montere enhver binding til dine ski. Du skal ikke tænke over tracksystemet. Denne type montering er typisk foretrukket af freeride, freestyle og touring skiløbere, så de har frihed til at vælge den binding der passer deres riding stil.

Hvad er Alpin Skibindingers DIN / ISO?

Sådan finder du din-værdien

Værdien af DIN (Deutsches Institut für Normung - tidligere Deutsches Industrie Norm) på alpin skibindinger indikerer niveauet for, hvornår dine bindinger løsner. Værdien kaldes også ISO. Det er lavet til at håndtere kraftpåvirkningen og optimere sikkerheden. Bindingerne skal kunne løsne skiene, præcist når du falder for at undgå skader på kroppen såsom knæ, hofter osv.

Det er vigtigt at DIN-værdien på tå- og hælstykket er indstillet specifikt til dig.

Indstillingen af DIN skal være korrekt indstillet til skibindingerne til både børn og voksne.

Justeringen af hvornår dine bindinger løsnes / DIN-værdien skal indstilles på både tå- og hælstykket på alpin skibindinger. På bindingerne kan du finde det specifikke interval på DIN-værdien. På denne måde er det muligt at justere, hvor let bindingerne løsner sig (DIN-værdien), så det passer til din vægt, højde, erfaringsniveau og alder.

Vi hjælper dig med at indstille dine skibindinger korrekt

Når du bestiller ski, hvor bindinger er inkluderet, hos SkatePro, får du muligheden for at beregne din DIN-værdi. På den måde kan vi montere og justere dine bindinger perfekt til din vægt, højde, erfaringsniveau og alder.

Her ser du, hvordan vores DIN calculator ser ud, når du køber ski og bindinger fra os:

DIN / ISO

I dag er standarten for mekanismen på skibindingerne bestemt af den Internationale Organisation for Standardisering (ISO) - organisationen der har fortsat standardiseringen fra DIN (Deutsches Institut für Normung).

Selvom det er skiftet fra én organisation til en anden, er det oprindelige navn stadig velkendt og bliver fortsat brugt til at beskrive udregningerne - DIN.

ISO 11088:2006 specificerer samling, justering og inspektionsprocedurerne for skibindingers mekanismer.

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser