Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Hjelmens levetid

Du bør udskifte din hjelm, hvis den har revner eller buler. Samtidig skal spændet, stropperne og en eventuel størrelsesjustering være pæne og uskadte.

Din hjelm – cykelhjelm såvel som skaterhjelm – lever ikke for evigt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på skader og slitage, som forringer hjelmens evne til at beskytte optimalt. I nedenstående afsnit kan du læse, hvornår du bør udskifte din hjelm, og hvordan du finder ud af, om den trænger til at blive skiftet ud.

Hvornår skal jeg udskifte min hjelm?

Alle skaterhjelme eller cykelhjelme bør udskiftes efter et alvorligt slag, også selvom der ikke er tydelige skader på hjelmen. Den kan nemlig være flækket indeni, uden at du kan se det. Sved kan også være med til at ødelægge skummet, som den indre skal er lavet af og gør den stødabsorberende. Hvis skummet derfor viser tegn på at være slidt eller har revner, bør du udskifte hjelmen.

Det anbefales, at man udskifter hjelm hvert 5. år ved jævnligt brug.

Som børnene vokser, er det også vigtigt at være opmærksom på, at hjelmen stadig sidder og beskytter, som den skal.

Hvordan undersøger jeg min hjelm?

Hvis du kan svare ja på nogle af nedenstående spørgsmål, er det tegn på, at din skaterhjelm eller cykelhjelm er i dårlig stand og bør udskiftes:

  • Har den ydre skal revner, afskrabninger eller buler? Undersøg den ydre skal. Hvis farven er falmet, kan det være et tegn på, at hjelmen bør udskiftes, for UV-stråler, vejr og vind kan være med til at mørne plastikken.
  • Er der tegn på revner eller ælde i den indre skal? Vend hjelmen om, tag polstringen ud, og undersøg den indre skal.
  • Fungerer spændet og remmen dårligt? Undersøg om spændet klikker ordentligt sammen og dur, som det skal, og om stropperne er uskadte og pæne.
  • Er der problemer med at løsne og spænde størrelsesjusteringen ind? Nogle hjelme har et drejespænde bagtil, som kan bruges til at justere størrelsen til en skræddersyet og behagelig pasform. Virker spændet ikke optimalt, bør hjelmen udskiftes.

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser