×
Menu

Guide til køb af alpin skistøvler

At finde de rigtige skistøvler er en vigtig del af den gode oplevelse, når du står på ski. Denne guide hjælper dig med at vælge de rette ski til dig.

En skistøvle har mange forskellige funktioner: først og fremmest skal skistøvler være behagelige at have på og skal ligeledes kunne holde dine fødder varme. Derudover skal de kunne overføre dine bevægelser til skiene. Da ydersiden af skistøvlerne er lavet af en hård plastikskal, er en god pasform samt komforten ekstrem vigtig for, at lineren passer perfekt til dine fødder.

Kvalitetsskistøvler vil med tiden passe bedre til dine fødder, når du bruger dem. Herunder kan du læse nogle begreber, som du bør være opmærksom på.

Størrelsen af skistøvler

Det størrelsessystem, der bruges til at måle skistøvler, hedder Mondopoint og referere til den indre længde af lineren i centimeter. Når du skal have nye skistøvler, er det vigtigt at vælge præcist den rigtige størrelse. De må hverken være for store eller for små, da det potentielt set kan ødelægge en god skiferie - men med den rigtige størrelse vil du have en masse sjov med dine ski.

Pasformen af skistøvler

Du kan nemt komme i tvivl om, hvor tæt dine skistøvler skal sidde. En god tommelfingerregel er, at du skal have mulighed for at bevæge dine tæer, men at din hæl bør sidde relativt tæt. Du bør føle, at hele skistøvlen sidder tæt rundt om din fod, uden at der er nogle punkter, der presser på din fod og samtidig bør der ikke være områder, hvor støvlerne er betydeligt større end andre steder på din fod. Det er meget vigtigt at dine skistøvler er behagelige at have på.

Skistøvle flex

Flexet på en skistøvle indikerer, hvor hård eller blød den ydre skal er. Jo højere nummeret er, jo stivere er støvlen. En stivere støvle overfører dine bevægelser mere præcist til dine ski. Det er en fordel for skiløbseksperter, men en ulempe for nybegyndere. Et lavere flexnummer er mere tilgivende hvorimod et højere flexnummer er mere følsomt og direkte i kontrollen. Mænds flex er typisk imellem 80 og 130, imens kvinders flex typisk ligger mellem 65 og 110.

Skistøvlespænder

De fleste af vores skistøvler har 3-4 spænder, som sikrer, at de sidder godt omkring din fod. Dog har de fleste børneskistøvler kun to spænder. Spænderne er typisk lavet af plastik, men i pro skistøvler er de ofte lavet af metal.

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser