×
Menu

Slibning af skøjter

Klingen på dine skøjter slides og du kan derfor med fordel få dem slebet skarpe med jævne mellemrum.

Ishockeyskøjter

De fleste moderne ishockeyskøjter er slebet med radie-slibning, sådan at kontaktfladen med isen er konstant ved flere forskellige vinkler på den miderste halvdel af klingen. Dvs. der er altid 3-4 cm som har kontakt med isen.
Det anbefales ikke at ændre på den profil din klinge er slebet med fra fabrikkens side.

Jo skarpere du får slebet din skøjter jo bedre står du fast, hvilket gør dig i stand til at lave hårdere opbremsninger og tage skarpere sving. Så jo skarpere slibningen er, des mere kræves der af din teknik når du bremser og tager skarpe sving. En middelskarp slibning tillader dig at slide (glide sidelæns) lidt når bremser, og gør opbremsningen mindre brat og dermed lettere for dig at holde balancen.

Kunstskøjter

Klingen på en kunstskøjte er oftest lidt længere og mere lige og i en hårdere stål end en hockey klinge og skal derfor ikke slibes så ofte. Skarpheden og præcisionen af hulslibningen af klingen er stadig af afgørende betydning for hastighed og manøvredygtighed.

Slibning

De fleste skøjtehaller, skøjtebaner med skøjteudlejning samt mange skøjte-forretninger kan slibe dine skøjter for 30 - 60 kr. Derfor kan det sjældent betale sig selv at slibe sine isskøjter.
Nu kan du også få dine skøjter slebet hos SkatePro.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser