MENU

Køb af hockey stav

Denne guide gør det lettere for dig at finde en hockey stav. De faktorer som du kan tage med i dine overvejelser bliver forklaret her. En god hockeystav er en stav som passer godt til både dit niveua, din fysiske styrke og din spillestil.

Skaft typer

Der findes stave med skaft af træ eller andre typer.

 • Stave med træskaft er billigst, men når bladet er slidt, så skal hele staven skiftes. Træstave er som regel mere stive og tungere end andre typer stave.
 • Andre typer har et skaft som består af et composite materiale (aluminium, grafit, kulfiber, kevlar eller titanium). Du kan skifte selve bladet uden at skifte hele staven. Prisen er noget dyrere end træstave, til gengæld er holdbarheden længere og vægten lavere.

Størrelser

Der findes både senior-stave og junior stave.

 • Senior stave er lavet til voksne spillere som kan håndtere en stav, som er stivere, har et større blad, er tungere og længere. Seniorstave har en længde på 140 - 158 cm (længden af selv skaftet uden bladet).
 • Juniorstave er lavet noget tyndere og mindre for at give mindre vægt og mere fleksibilitet. Juniorstave har en længde på 116 - 138 cm (længden af selve staven uden bladet).

Ishockey eller rullehockey?

Nogle stave er bedst egnet til ishockey, mens andre stave er lavet til rullehockey. Køber du en ishockey stav og bruger den til streethockey bliver bladets levetid kraftigt forringet, på grund af den hurtigere slidtage af træbladet.

Længde

En kort stav giver bedre kontrol, mens en længere stav giver mulighed for hårdere skud samt større rækkevidde. Mange offensive spillere fortrækker derfor ofte en kortere stav, mens defensive spillere ofte foretrækker en lidt længere stav. Hvis længden af staven er angivet, så er det altid længden af selve staven (dvs. bladet er ikke med i længde-angivelsen).

Find frem til en længde som passer dig:

 • Hold enden af staven i den ene hånd med skøjterne på. Bøj armen en anelse og hold armen ind til kroppen. Spidsen af bladet skal pege en smule opad, så passer længden.
 • Når du holder staven lodret kan du finde længden som passer dig
  • Med skøjter på: Enden af staven må højest gå op til hagen.
  • Uden skøjter på: Enden af staven må højest gå op til næsetippen

Tip: Har du fundet hockeystav med træskaft som er for lang, kan du save et lille stykke af enden så længden passer.

Stivhed

Stavens stivhed (eller stiff) er afgørende for hvor meget kontrol og styrke dit spil får.

 • Begyndere anbefales en stav med medium stivhed, bliver staven for stiv, mister du føling med pucken/bolden.
 • Større og stærkere spillere anbefales en stav med større stivhed, da de hermed kan udnytte deres styrke til større slagstyrke.
 • Stivheden angives ofte som medium stivhed (angives med 85) op til extra stivhed (op til 110). En stivere stav er generelt også tungere end en medium stivhed stav.

Bladet

Ishockey-blade er som regel lavet af træ, somme tider forstærket med kevlar. Blade til streethockey er som regel af et blandingsprodukt med træ/plast/glasfiber med kevlar.

Der er forskel på bladets krumning og bagudhældning. Til begyndere anbefaler vi stave med lille krumning og kun ganske lidt bagudhældning.

L (venstre) eller R (højre)

Hockey stave har enten betegnelsen L eller R:

 • L - For hockeyspillere med blad på venstre side af kroppen (højre hånd øverst)
 • R - For hockeyspillere med blad på højre side af kroppen (venstre hånd øverst)

Se vores udvalg af stave til ishockey og rullehockey.

Relaterede produkter

Populære produkter

Vi er e-mærket