Vinterudsalg
Vinterens End of Season Sale er i gang   -  Brug denne kode WINTER10  -  Klik her
×
Menu

Montering af kuglelejer til løbehjul

I denne guide lærer du, hvordan du uden brug af specialudstyr monterer og afmonterer kuglelejer i hjul med metalkerne, som primært anvendes til løbehjul.

Hvis du har prøvet at sætte kuglejer i rulleskøjtehjul, har du nok oplevet, at det er ganske nemt at gå til. Kuglejerne presses bare i med fingrene og kan nemt tages ud igen med et almindeligt skate tool. At det kan være så nemt skyldes, at hjul til rulleskøjter oftest har en plastikkerne. Det samme gør sig imidlertid ikke gældende for hjul til løbehjul, som oftest er udstyret med hjul med metalkerne. Det gør det hårdere at få kuglelejerne ind i eller ud af hjulet, da metallet ikke giver sig den mindste smule.

Når du derfor skal montere eller afmontere kuglelejerne i dine løbehjulshjul med metalkerne, får du brug for noget værktøj. Der findes specialudstyr til mange penge, men vi viser dig en nem måde, hvor du ikke behøver noget specialudstyr. Vi anbefaler dog, at du altid vælger noget professionelt værktøj, som er af god kvalitet. I modsat tilfælde kan du nemlig risikere at beskadige kuglelejerne under processen.

Sådan monterer du kuglelejer i dine hjul med metalkerne

Værktøj du skal bruge:

  • Hjulbolt med skrue
  • 5 ekstra eller gamle kuglelejer
  • Unbrakonøgle

Sådan monterer du dine kuglelejer :

  1. Pres kuglelejerne jævnt ned i kernen på hjulet ved hjælp af en hjulbolt samt 5 ekstra/gamle kuglelejer. På denne måde belaster du kuglelejerne minimalt.
  2. Hvis kuglelejerne går meget stramt i, så læg en metalskive (diameter min. 22mm) ind på hver side af kuglelejerne. Trykket fordeles således bedre, og risikoen for ødelagte kuglelejer minimeres.

Sådan afmonterer du kuglelejer fra dine hjul med metalkerne

Værktøj du skal bruge:

  • Hjulbolt
  • Hammer

Sådan afmonterer du dine kuglelejer:

  1. Placer først spaceren inde imellem kuglelejerne i midten, så hjulbolten ikke kan komme igennem.
  2. Bank derefter på hjulbolten (som placeres forskudt fra side til side), så den presser kuglelejet ud på den anden side.

Bemærk: Hvis du har en selvcentrerende spacer, er der en risiko for at ødelægge kuglelejerne, når du afmonterer dem.

I vores video bruges der en spacer uden flange (ikke-selvcentrerende). Disse gør det lettere at tage kuglelejet ud og skader dermed kuglelejet mindre.

Bruger du en selvcentrerende spacer, skal der bankes på inderringen af kuglelejet ved brug af en skruetrækker forskudt hele vejen rundt, så lejet kiles ud. Det er her, man nemt kan komme til at ødelægge kuglejerne.

Læs også vores guide Køb af kuglelejer for at lære om alt det, du skal vide om kuglelejer.

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser