×
Menu

Køb af BMX cykler

Denne guide hjælper dig med at finde den helt rigtige BMX cykel til netop dit eller dit barns behov, ved at forklare nogle af de vigtigste elementer i valget af BMX.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om hvilken BMX du skal købe.

Hvilken type BMX skal du vælge?

Generelt findes der to typer BMX cykler.

Freestyle BMX (Street / Park / Dirt)

Freestyle BMX cykler kan bruges til flere typer af BMX kørsel, men er primært designet til street, park og dirt kørsel. Freestyle BMX cykler kan være bygget af forskellige typer af materialer, men er oftest lavet af chromoly stål og hi-ten. De er generelt bygget med en holdbar og stærk frame (stel), hvilket gør dem robuste ved hop.

Du bør vælge en freestyle BMX, hvis du, eller dit barn, ønsker at lave tricks i skate parker, på gaderne, køre dirt BMX eller ønsker at bruge cyklen til daglig bykørsel.

Se vores udvalg af Freestyle BMX cykler her.

En anden ny type freestyle BMX er Mini BMX cykler, som er designet til tricks i skate parker og i byen. De er bygget som en miniature af den oprindelige BMX cykel, med robust frame.

Se vores udvalg af Mini BMX cykler her.

Race BMX

Race BMX cykler er designet til kørsel på primært race baner. De er typisk designet som letvægtscykler men er samtidig robuste, med hoveddelene bygget af aluminium og chromoly stål.

Du bør vælge en race BMX, hvis du eller dit barn ønsker at konkurrere i BMX races eller blot ønsker en cykel til daglig bykørsel.

Se vores udvalg af Race BMX cykler her.

Hvilken størrelse BMX skal du vælge?

Når du skal afgøre hvilken størrelse BMX cykel du skal vælge, afhænger det primært af kørerens højde. Andre faktorer som du kan kigge efter i forhold til størrelsen af BMX er top tube (overør) længden på cyklen eller hjulstørrelsen.

En standard størrelse top tube på en BMX er 20", som defineres som en mellemstor BMX.

Freestyle BMX hjulstørrelser varierer (16", 18" og 20"), imens Race BMX hjul oftest er 20".

Bemærk, når du køber en BMX cykel til børn er det vigtigt at vælge en mindre ramme/top tube, så barnet ikke kommer til at kæmpe med en for tung eller stor BMX cykel.

Find den rigtige størrelse her: BMX Freestyle størrelsesguide

Vil dit eller dit barns niveau påvirke valget af BMX?

Kørerens niveau er et mindre vigtigt element i valget af BMX. Næsten alle BMX cykler er egnet til begyndere. Vi anbefaler dog at købe en komplet BMX cykel første gang, da alle vores komplette cykler følger CPSC kravene til cykler og kommer med 2 x bremser der sørger for et sikkert ride, hvor du let kan justere hastigheden.

Til sammenligning, anbefaler vi erfarne og ekspert kørere at kigge efter BMX cykler i høj kvalitet. Dette indebærer stærke letvægtsmaterialer, såsom chromoly stål og aluminium. Generelt ses det, at erfarne kørere vælger at købe mindre dele, for at designe en specialiseret cykel til netop deres behov.

Relaterede produkter

SkatePro