×
MENU

Heelys købsguide

Heelys - mere end et par sko

Heelys er mere end bare et par sko. Alle Heelys rullesko har udtagelige hjul i den bagerste del af sålen, hvilket giver dig muligheden for at skifte mellem at gå og rulle så ofte, som du vil. Med utallige modeller og varierende designs og funktioner er disse rullesko blevet en stor modetrend, der henvender sig til en stor del af befolkningen. Denne guide hjælper dig med at finde det helt rigtige par Heelys rullesko.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Hvilke rullesko skal jeg vælge?

Selvom Heelys måske er allerbedst kendt for deres farverige designs, bør du også tage andre aspekter end udseendet med i dine overvejelser, når du beslutter, hvilket par du skal vælge. Før du køber et par rullesko, bør du overveje, om du vil have dem med eller uden foring, og om du vil have dem med ét eller to hjul.

Rullesko med 1 hjul

Fordi disse Heelys kun har et hjul i hver sko, er det nemt at tage hjulene ud i løbet af ingen tid. Desuden er rullesko med et hjul nemme at manøvrere med ligesom du hurtigt kan komme op i fart med denne type sko med hjul. Da det er lidt sværere at balancere på kun et hjul frem for to, kan det være lidt mere udfordrende at køre på rullesko med et hjul.

Rullesko med 2 hjul

Da rullesko med to hjul først kom på markedet, blev de hurtigt populære. De to hjul giver mere stabilitet og kontrol, og så er de nemmere at stå på. Hvis du vil udfordre dig selv eller bare gerne vil prøve, hvordan det er at stå på Heelys med et hjul, kan du fjerne det forreste hjul fra hver sko.

Med eller uden foring?

Om du vælger rullesko med eller uden polstring påvirker ikke kun hvor behagelige skoene er at have på, det har også en betydning for, hvilken størrelse du skal vælge. Hvis du vil have et par sko med hjul uden foring, så skal du vælge sko, der er en størrelse mindre end din normale skostørrelse, men hvis du vil have sko med hjul med foring, så skal du vælge en størrelse større end din normale skostørrelse. Når du skal vælge størrelse, er det en god idé at læse vores Heelys størrelsesguide.

Velcro Heelys eller Heelys med snørebånd?

Der findes velcro Heelys og Heelys med snørebånd, og nogle kommer med begge dele. Selvom snørebånd er det klart mest udbredte, når det kommer til at spænde og stramme sine sko til, er der nogle, der mener, at velcro er bedre. Det afhænger af smag, men for mindre børn der kan have svært ved at binde sine egne snørebånd, kan velcro Heelys være en optimal løsning.

Hvordan bruger jeg mine sko med hjul?

Heelys sko med hjul kan bruges af folk i næsten alle aldre og på alle niveauer. Selvom teknikken minder om inline rulleskøjteløb, så er den alligevel ikke helt den samme. Derfor vil du som regel have brug for at øve dig lidt, før du føler dig helt sikker på teknikken. Når du vil rulle på dine Heelys rullesko, lægger du vægten over på skoens hæl, hvor hjulene er placeret. Når du vil bremse, kan du lægge vægten på tæerne og jogge, indtil du har genvundet kontrollen og er i stand til at stoppe. En anden mulighed er at løfte den forreste del af foden ekstra meget og trække hælen henover jorden. Dette giver en lidt blidere opbremsning.

Heelys rullesko egner sig bedst til transport på jævne overflader uden grus og jord. Hvis du har erfaring med rulleskoene og gerne vil prøve noget nyt, kan du købe skoene med integrerede grind-plader.