MENU

Køb af langrend stave

Langrend stav længder

Når du skal vælge en skistav til langrend, skal du vælge en stav ud fra din højde og den stil du vil anvende skistaven til:

  • Klassisk skiløb: 30cm kortere end din højde
  • Skøjte skiløb: 20cm kortere end din højde
  • Backcountry: Vælg en justerbar skistav med stor trinse

Stivhed og vægt

Langrend stave er lavet af enten glasfiber, karbon eller en kombination af begge. Derudover er nogle modeller også lavet i aluminium - disse er ofte til backcountry. Andelen af karbon er afgørende for, hvor stiv skistaven er. En skistav bestående af 100 % karbon er således stivere end en stav bestående af 50 % karbon og 50 % glasfiber.

Fordelen ved stive langrend stave er, at du i dit skiløb får mest mulig kraftoverførsel. Du får således omsat dine anstrengelser til maksimal hastighed i sporet. Med bløde langrend stave får du ikke overført lige så meget kraft. Til gengæld er en blødere stav mere skånsom for armene over lange afstande. Døjer du med lidt sarte albuer, kan du med fordel bruge en blødere stav, særligt på rulleski.

Skistavens stivhed har også indflydelse på vægten - jo stivere skistaven er, jo lettere er den også. Jo lettere langrend stave du kører med, des færre kræfter skal du bruge på at føre armene frem efter hvert armtag.

Med andre ord: Løber du hurtigt og har brug for det bedste udstyr, så skal du have en stiv og let skistav. Foregår dine skiture i et roligt tempo, hvor der lægges mere vægt på naturoplevelse end på fart og træning, så er det tilstrækkeligt med en blødere stav.

Langrend stave til backcountry

Skal du have langrend stave til backcountry skal du vælge en stav med stor trinse, så du får en større trykflade mod den løse sne, som er uden for de præparerede løjper. Derudover er det godt at vælge en justerbar skistav, da du vil have brug for eksempelvis forskellige længder på højre og venstre stav, når du går på skråninger.

Relaterede produkter

Populære produkter

Vi er e-mærket