×
Menu

Køb af løbehjul

Denne guide indeholder en række tips til at finde det helt rigtige løbehjul. Læs den inden du køber, så du er sikker på at få et løbehjul du bliver glad for.

Løbehjul er forskellige, og det er vigtigt at du finder et som passer til dine behov. Løbehjul bruges primært til leg, transport og tricks.

Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du er i tvivl om hvilket løbehjul der passer til dit behov.

Løbehjul til leg

Der tilbydes mange løbehjul på markedet, som ikke nødvendigvis er af særlig god kvalitet. Det er vigtigt at du ved, hvad du skal lægge mærke til:

 • Højdejusterbar: Kan højden af baren justeres og er der en hurtigspænde?
 • Kan det foldes: Hvordan foldes det? Er der mange bolte, som kan falde af eller er der en hurtig måde at løse foldemekanismen?
 • Hvad er den maksimale brugervægt? Dette burde ikke overskrides.
 • Er hjulene lavet af pu gummi eller plastik?
 • Kan kuglelejerne skiftes ud?

Vi anbefaler at du køber en trick scooter for børn over 8 år, selvom det skal bruges til transport. Ingen af vores løbehjul i børne- og funkategorien kan holde til tricks og ramper!

Løbehjul til tricks og freestyle

Hvis du bruger løbehjulet på ramper og til tricks, skal du vælge en model der kan klare store belastninger. Både headsæt, svejsninger og metallet bliver udsat for meget store belastninger, især da hjulene på trick løbehjul ikke har nogen stødabsorbering. Derfor er det i sær vigtigt at du regelmæssigt spænder alle bolte og headsættet efter!

Disse ting skal du være opmærksom på:

 • One-piece dele: Er baren og forgaflen one-piece? One-piece dele holder generelt længere.
 • Er kernen i hjulet lavet af solid metal? Solid core hjul holder længere end plastik kerner.
 • Hvilket compression bliver brugt? HIC, SCS, ICS eller et andet system. Compression systemet afgør, hvordan du skal vedligeholde dit løbehjul og hvor godt baren drejes.
 • Kvaliteten af headsættet: høj kvalitets headsæts holder længere og giver et bedre spin.
 • Er det letvægt eller almindelig? Letvægtsløbehjul går hurtigere i stykker end almindelige, tungere løbehjul, men bliver brugt meget af erfarne riders.

Trick løbehjul bruger hjul med en diameter fra 98mm til 110mm, som giver maksimal kontrol og acceleration. Trick løbehjul kan også sagtens bruges til transport, men er ikke så behagelige at køre på på længere strækninger. Derudover er trick løbehjul også lavere end transport løbehjul.

Se også vores guide Alt om trick løbehjul.

Løbehjul til transport

Løbehjul til transport er større og højere end trick og fun løbehjul, og kører med større hjul: 120mm og større.

Disse ting skal du være opmærksom på:

 • Højdejusterbar: Kan højden af baren justeres og er der en hurtigspænde?
 • Kan det foldes: Hvordan foldes det? Er der mange bolte, som kan falde af eller er der en hurtig måde at løse foldemekanismen?
 • Hvad er den maksimale brugervægt? Dette burde ikke overskrides.
 • Er hjulene lavet af pu gummi eller plastik? Blødt gummi er mere behageligt at køre med.
 • High rated kuglelejer? Vi anbefaler Abec 5 eller derudover for transport løbehjul.
 • Nogle af transport løbehjul kan bruges af voksne.

Brug aldrig et transport løbehjul på ramper eller til tricks. Løbehjulet går bare i stykker og en sådan en skade vil ikke være dækket af reklamationsretten.

Vedligholdelse og lidt mere om løbehjul

Der findes ikke noget løbehjul, der ikke kræver vedligeholdelse. Intet løbehjul kan holde til vand, fugt og sand. Alle løbehjul kan desværre gå i stykker, uanset hvor meget delene er forstærkede, da belastningerne på delene er ekstreme når man kører. Ofte bliver tricks også landet skævt, hvilket belaster delene skævt og mod deres forstærkninger.

Vedligholdelse er afgørende for levetiden af alle løbehjul, og vi henviser til dit løbehjuls brugsanvisning. Men vi anbefaler altid, at du regelmæssigt spænder alle bolte efter og renser kuglelejerne. Mange riders køber regelmæssigt nye kuglelejer, da disse på grund af belastningerne og stød slides hurtigt.

Tak fordi du læste vores købeguide til løbehjul. Du er meget velkommen til at kontakte os hvis du er i tvivl om hvilket løbehjul der passer til dit behov.

Med venlig hilsen

SkatePro's løbehjulseksperter

Se vores udvalg af løbehjul

Læs også guiden Alt om trickløbehjul.
Læs også Reklamation & Vedligeholdelse af løbehjul.

Relaterede produkter

SkatePro