×
Menu

Køb af bar til løbehjul

Ved køb af en one-piece bar til dit løbehjul, så overvej om det skal være en stål (chromoly) eller aluminium bar:

  • Stål bar: Er meget stærkere og billigere end en tilsvarende aluminium bar, men også væsentlig tungere.
  • Aluminium bar: Let konstruktion, og afhængig af kvaliteten, rimelige stærke.

Diameter

Vær opmærksom på om din bar er oversized eller standard på det ydre mål da dette afgør, hvilken clamp du kan bruge. Den indvendige diameter af din bar er også vigtig, den afgør hvilken forgaffel din bar vil passe til, f.eks. en forgaffel med eller uden HIC.

Standard bar
til standard clamps
og standard forgafler
Oversized bar
til oversized clamps
og standard forgafler
Oversized bar
til oversized clamps
og forgaffel med HI

Bredde

Riders har forskellige præferencer mht. barens bredde. En tommelfingerregel er at vælge en bar med samme bredde som dine skuldre. Er du til tekniske tricks med barspins osv, så vælg en smallere bar. Er du mere til hop og no-hand tricks, så vælg en større bar (husk du kan vælge en bred bar og skære den smallere).

Højde

Generelt er højden af et trick løbehjul lavere end for et standard løbehjul. Igen et spørgsmål om præferencer. Erfarne riders vælger ofte lav bar for at opnå stabilitet og mest kontrol. En tommelfingerregel er, at når baren er monteret, så skal den gå op til et sted mellem dine hofter og din navle. Generelt bør du undgå, at baren bliver mere bred end høj.

Back sweep

Betyder at baren / håndtagene vinkler en smule bagud ligesom mange cykelstyr gør. Det kan være mere komfortabelt at køre med back Sweep bar, men det kræver også lidt tilvænning.

Gevind

Har du en forgaffel med gevind, er det udelukkende bars med en indre diameter på ø28mm samt en slids, du skal bruge. Alle ICS kompatible bars har en indre diameter på ø28mm samt en slids, men den ydre diameter kan variere alt efter, hvilket materiale den er produceret af. De fleste nye bars er uden gevind.

SCS

Ved brug af SCS må der ikke være en rille (slids) i bunden af baren. Skær evt. selv den del af baren væk, der har en slids/udskæring. Ved at skære i din bar bortfalder garantien / reklamationsretten.
Hvis en bar er uden slids, kalder vi den SCS Ready.

Tips til montering af din bar:

  1. Hvis du bruger et compression system skal dette spændes før montering af bar!
  2. Løsn boltene på clampen og skub clampen op ad baren før du sætter baren fast på toppen af forgaflen.
  3. Vær sikker på at baren er helt i bund, når clampen spændes til. Clampen skal spændes meget hårdt fast nederst på baren.
  4. Tjek om der er afstand mellem din bar og dit headset hver gang du skal ud på dit løbehjul. Sidder det løst, skal du justere og stramme det hele. Hvis du ikke gør det, vil du få dårlig kontrol over løbehjulet, og du kan risikere, at ødelægge din bar, forgaffel og headset.


Gå tilbage til samling af trick løbehjul
Gå tilbage til alt om trick løbehjul

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser