×
Menu

Hvilken type rulleskøjter skal jeg vælge?

Dit valg af rulleskøjter afhænger af, hvad du vil bruge dem til. Få et hurtigt overblik over de forskellige typer (fitness inliners, side-by-side, speed, aggressive, freeskates og derby skates), og bliv rustet til at træffe det rigtige valg, så du får et par rulleskøjter, du kan få stor glæde af i lang tid.

De forskellige typer rulleskøjter er hver især designet til et bestemt formål. Nogle er egnet til almindeligt rulleskøjteløb, hvor du kører for træningens eller hyggens skyld (f.eks. fitness inliners og side-by-side rulleskøjter), andre er designet til mere erfarent brug og/eller konkurrence (f.eks. speed, aggressive, freeskates og derby). I denne guide får du et godt overblik over rulleskøjtetyperne – klik dig videre ind på en bestemt type for mere information.

Fitness inliners

Fitness inliners er egnet til både motion og hygge. De er kendetegnet ved at være meget behagelige og åndbare at have på og er derfor gode til både lange og korte ture. Med fitness inliners kombinerer du både træning og sjov, og så kan de anvendes af alle aldre, voksne såvel som børn. De fås i mange farver og modeller.

Læs mere i vores guide til fitness inliners.

Side-by-side rulleskøjter

Nogle side-by-side modeller er velegnet til disko og dans samt almindelig hyggekørsel, andre er velegnet til motion, transport og længere ture. De har det klassiske look med fire hjul, der sidder parvis, og de kan føles mere stabile at stå på i forhold til inliners på grund af en bredere baseplate. Side-by-side rulleskøjter fås i mange designs og også mange retro-modeller, som kan bringe nostalgien frem i mange voksne, der husker dem fra barndommen. De er velegnet til alle aldre, både børn, voksne og ældre.

Læs vores guide til side-by-side rulleskøjter

Speed skates

Speed skates er egnet til erfarne kørere, som ønsker høj fart og ofte kører klubkørsel eller deltager i konkurrencer. Speed rulleskøjter har først og fremmest fokus på performance, så du kan opnå bedre tider.

Læs vores guide til speed skates

Aggressive skates

Er du til tricks og ramper, er det aggressive skates, du skal rette blikket mod. De er beregnet til at køre i skateparker og street, hvor du laver grinds og diverse tricks på forskellige objekter. Aggressive rulleskøjter er egnet til erfarne kørere.

Læs vores guide til aggressive skates

Freeskates

Ønsker du at køre urban eller freestyle slalom, skal du vælge freeskates. De er særligt egnede til at håndtere mange hurtige retningsskift, som du både bliver præsenteret for i bymiljøet og i slalom, hvor du udfører en serie af dansebevægelser. De er meget manøvredygtige og er derfor normalt ikke udstyret med en bremse. Freeskates anvendes også til tricks i bymiljøet og er egnet til mere erfarne kørere. Vejer du desuden over 100 kg. og ønsker at køre for motionens eller hyggens skyld, bør du vælge freeskates fremfor fitness skates.

Læs vores guide til freeskates

Derby skates

Derby skates er beregnet specifikt til roller derby, som er en indendørs holdsport med kontakt. Gode derby skates er manøvredygtige, så du nemt kan lave skarpe drejninger og bevæge dig alsidigt. Roller derby karakteriserer sig desuden ved at spillerne ofte har meget farverigt tøj på.

Læs vores guide til derby skates

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til, hvilke rulleskøjter du bør vælge.

Relaterede produkter

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser