×
Menu

Ski Clothing & Ski Wear

Skitøj - Hold dig varm på pisten

Alpint skiløb er blandt de mest populære vintersportsgrene i verden. Men hvad skal du have på, når du kører ned ad de sneklædte bjerge - enten på pister eller off-piste? Udover skiene, er valg af skijakke og bukser de vigtigste elementer, når du skal ud og have en god dag på bjerget.

Når du er ude på bjerget, har dit alpine skitøj mange funktioner. Det skal holde dig varm. Holde dig tør. Lade din krop ånde. Være behageligt og give komfort. Og udover det skal det være så let som muligt.

Et almindeligt skisæt består af:

  • SKIUNDERTØJ
  • SKISOKKER
  • POLYESTER ELLER FLEECE I MIDTERSTE LAG
  • SKIJAKKE
  • SKIBUKSER/ OVERTRÆKSBUKSER
  • HANDSKER
  • HUE

Det er også en rigtig god ide at have et par solbriller eller skibriller på, en halsedisse og en skihjelm.

Nå, hvad skal du så have på, når du står på ski? Det lyder som et trick-spørgsmål. Men det er det ikke. En god tommelfingerregel er: tænk altid i lag. Så skal du nok holde dig varm hele dagen.

Lag er nøglen til succes

Lag er vejen frem, hvis du vil bevare komforten, varmen og holde dig tør, når du er ude på bjerget og dyrker din yndlingssport. Længere nede på siden finder du en kort beskrivelse af de forskellige lag, og hvad du skal overveje, når du gør dig klar til en dag på pisterne.

Basislag: Består af skiundertøj, som sørger for at holde dig varm og tør hele dagen. Dit skiundertøj bør være lavet af materiale, som er svedtransporterende, så det transporterer fugt væk fra huden. Sådan sørger du for, at du ikke bliver våd eller kold - to af skiløberens værste fjender. Vi anbefaler, at du vælger skiundertøj, som er lavet af enten syntetisk materiale, merino uld eller silke.

Midterste lag: Dette lag bruges til at regulere din temperatur. Vejret på bjergene er meget omskifteligt, og selvom vejrudsigten lover sol, kan du risikere at blive fanget af dårligt vejr og meget kolde temperaturer. På den anden side kan du også komme til at klæde dig på til en kold dag, men ende med at nyde det skønne solskinsvejr. Vi anbefaler et midterlag af enten polyester eller fleece.

Yderste lag: Bør fungere som en slags skal, der holder dig varm og tør. Det yderste lag består af både skijakke og skibukser. Udover det anbefaler vi, at du får en hård skaljakke til de varme dage. Det yderste lag bør altid være både vandafvisende/ vandtæt og vindtæt, så det holder dig varm og tør. Desuden sørger et rigtig godt yderlag for at fugt kan fordampe gennem stoffet - så du forbliver varm.

SkatePro
Persondatapolitik Cookies Handelsbetingelser